Twilight Fans Romania

AcasaAcasa  SiteSite  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Distribuiti | .

Semnificatia numelui tau

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul
AutorMesaj
NILAMI
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Berbec Dragon
Varsta: 25
Numarul mesajelor: 164
Localizare: oriunde ma poarta imaginatia
Data de inscriere: 27/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Dum Mar 15, 2009 2:45 am

Derivat de la numele unui oras antic din Tesalia, Sfanta Larissa a fost o martira din istoria timpurie a Greciei.LARISA [greaca] lerisai = cetate, citadela
Sus In jos
CatDeluxe
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Fecioara Capra
Varsta: 21
Numarul mesajelor: 134
Localizare: Craiova
Data de inscriere: 28/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Mar 27, 2009 11:00 pm

Anca - nume rusesc in prezent, alintul de la Ana , vine de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita"
Sus In jos
Xorax
Human
Human

Zodiac: Pesti Mistret
Varsta: 18
Numarul mesajelor: 68
Localizare: A place that no one knows me
Data de inscriere: 23/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mier Apr 01, 2009 11:23 am

ALEXANDRA
Usage: German, Scandinavian, Dutch, English, Greek, Portuguese, Romanian, Czech, Hungarian, Slovak, Ancient Greek, Greek Mythology
Other Scripts: Αλεξανδρα (Ancient Greek)
Pronounced: ah-lek-SAHN-drah (German), ah-luk-SAHN-drah (Dutch), al-əg-ZAN-drə (English) [key]
Feminine form of ALEXANDER. In Greek mythology this was a Mycenaean epithet of the goddess Hera, and an alternate name of Cassandra. It was also borne by the wife of Nicholas II, the last czar of Russia. She was from Germany and had the birth name Alix, but was renamed Alexandra upon joining the Russian Church.
Ma rog...blah blah.Eu stiu ca Alexandru e aparatorul oamenilor,deci Alexandra fiind feminin inseamna acelasi lucru.

Teodora-Pe scurt fara alte tampenii e femininul de la Teodor care inseamna darul lui dumnezeu.[ :aa22:
[From the Greek name Θεοδωρος (Theodoros), which meant "gift of god" from Greek θεος (theos) "god" and δωρον (doron) "gift". This was the name of several saints, including Theodore of Amasea, a 4th-century Greek soldier; Theodore of Tarsus, a 7th-century archbishop of Canterbury; and Theodore the Studite, a 9th-century Byzantine monk. It was also borne by two popes.

This was a common name in classical Greece, and, due to both the saints who carried it and the favourable meaning, it came into general use in the Christian world, being especially popular among Eastern Christians. It was however rare in Britain before the 19th century. Famous bearers include three tsars of Russia (in the Russian form Fyodor), American president Theodore Roosevelt (1858-1919) and American children's book creator Theodore Seuss Geisel (1904-1991), better known as Dr. Seuss.]...cum spuneam...blah blah
Sus In jos
Akemi
Immortal
Immortal

Zodiac: Taur Mistret
Numarul mesajelor: 1292
Localizare: Right beside you >:)
Data de inscriere: 21/03/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Joi Apr 02, 2009 5:24 am

CRISTINA
- de la "christiana", nume latin ce inseamna "urmasul lui Cristos"
Sus In jos
http://krissu-sweet.hi5.com
Edward_Cullen
Vampire
Vampire

Zodiac: Varsator Cocos
Varsta: 19
Numarul mesajelor: 630
Localizare: London, England
Data de inscriere: 18/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Apr 03, 2009 10:54 pm

am gasit asta pe un site!

The girl's name Erika \e-ri-ka\ is a variant of Erica (Old Norse), and the meaning of Erika is "forever or alone, ruler".

The baby name Erika sounds like Eryka, Erikka, Erike, Ericka, Arika and Eriko. Other similar baby names are Enrika and Erina.

The girl's name Cristina \c-risti-na, cr(is)-tina\ is of Italian, Spanish, Portuguese and Latin origin, and its meaning is "anointed, Christian". Variant of Christina.

Baby names that sound like Cristina are Cristin, Kristina, Crystina, Cristine and Cristena. Other similar baby names are Cristiana, Cristiona, Crispina and Tristina.
Sus In jos
http://crissa45.hi5.com
Edain.
Immortal
Immortal

Zodiac: Gemeni Cocos
Numarul mesajelor: 1644
Localizare: Raiul îngerilor cu aripi negre.
Data de inscriere: 20/03/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Dum Apr 12, 2009 9:24 pm

Ioana

Forma feminina a numelui Ioan - prenume specifice romanesti, Ioan si Ioana reproduc un vechi nume ebraic Johanan. Acesta este format din forma scurta de "Jo", abreviere curenta pentru "Jahve" ("Ilie") si verbul "hanan" - "a avea mila", "a milui", semnificand "Dumnezeu a avut mila.". La origine este o formula de multumire adresata divinitatii, care a binevoit sa faca posibila nasterea unui copil. Raspandirea numelui se explica, in primul rand, prin faptul ca au existat sfinti care au purtat acest nume, martori de seama la minunile lui Hristos. Sf. Ioan Botezatorul, cel mai insemnat dintre sfintii care au influentat onomastica crestina, are in calendarul ortodox mai multe zile de pomenire. El si-a petrecut viata slujind in pustie si vestind venirea Domnului, predicand necesitatea pocaintei si a botezului cu apa. Sf. Ioan Evanghelistul, numit si "ucenicul iubit al lui Hristos", cel mai tanar dintre ucenicii lui Iisus, a fost cel care nu l-a parasit nicio clipa, fiind martor la toata suferinta pe care a trait-o Mantuitorul pe cruce. "Evanghelia" scrisa de el este cea mai inalta in invataminte din punct de vedere spiritual. In multe locuri din intreaga lume, luna iunie poarta numele "Sfantului Ion" - Mes de San Gioan (Franta), San Gioan (Italia), Jehansmand (Germania) sau Szent Janosho (Ungaria). In limba romana, numele Ion-Ioana a patruns in diferite perioade istorice, astfel explicandu-se existenta unor forme prezente, destul de diferite unele de altele. Popularitatea de care se bucura acest nume a facut ca diferitele sale forme sa devina tipice pentru popoarele care le folosesc: Ivan (rus), Janos (maghiar), Ion (roman), (franceza) - Jeanne, Jeannot, Jeannette, Jeanine, (germana) - Johanna, Hanna, Hanseline, (italiana) - Giovanna, Gianna, (maghiara) - Janina, Szanna, Janka, Hanna, (araba) - Hana.

Culmea sunt nascuta in luna iunie :)).
Sus In jos
http://www.visedebucuresti.blogspot.com
Rallu.
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Balanta Caine
Numarul mesajelor: 164
Localizare: Tulcea
Data de inscriere: 08/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Apr 25, 2009 11:52 pm

Raluca inseamna raza de soare de la zeul egiptean Ra-ZEUL SOARELUI,si LUCA/LUS-Raza de lumina

sau am mai gasit ca numele meu mai inseamna gloria zeitei Hera
Sus In jos
:M!run@:
Immortal
Immortal

Zodiac: Taur Caine
Numarul mesajelor: 1090
Localizare: Galati
Data de inscriere: 03/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Mai 05, 2009 5:36 am

miruna
Disciplina, organizare si munca sunt bazele Expresiei numarului 4. Rolul tau este de a-ti exprima excelentele abilitati organizatorice cu modul tau de abordare intotdeauna practic si realist. Esti tipul de persoana intodeauna dornica sa munceasca in plus, din greu, pentru ca un proiect sa ajunga in faza finala. Rabdarea in ceea ce priveste detaliile iti va permite sa devii un expert in domenii cum ar fi constructiile, ingineria si toate activitatile mestesugaresti. Calitatile de exprimare in scris si pedagogice tind spre chestiuni tehnice si de detaliu. In ceea ce priveste arta, muzica ar putea fi preferinta ta. Talentele artistice ar putea iesi la iveala in domenii cum ar fi horticultura si aranjamentele florale. Multi medici renumiti, in special chirurgi au Expresia lui 4. Manifestarea pozitiva a Expresiei lui 4 aduce simtul responsabilitatii; tu esti acela care fara indoiala isi onoreaza obligatiile si este foarte organizat si disciplinat. Esti serios si sincer, cinstit si devotat. Este menirea ta sa-i ajuti pe ceilalti si ti se cere sa faci o treaba buna in orice intreprinzi. Daca in caracterul tau sunt prezente prea multe energii ale lui 4, ai putea sa exprimi anumite atitudini negative ale acestui numar. Obligatiile pe care le ai de indeplinit pot crea stari de frustrare si sentimente de limitare sau constrangere. Uneori aceste stari te fac sa nutresti ganduri negative care ti-ar putea produce o dispozitie proasta. Evita sa devii prea intransigent, incapatanat, dogmatic si inflexibil in opiniile tale. Ai tendinta de a fi foarte rigid in ceea ce priveste lucrurile sau oamenii care-ti plac si care-ti displac si in unele privinte aproape ca ai idei preconcepute. Partea negativa a lui 4 produce de multe ori indivizi dominatori si autoritari care pun prea mare pret pe disciplina. Aceste tendinte trebuie evitate. In concluzie, ca si aproape tot ce este legat de Expresia lui 4, trebuie sa te privesti lucrurile in ansamblul lor si sa nu te pierzi in amanunte si rutina.
Sus In jos
http://stelutza-muov14.hi5.com
Albinutzsa
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Berbec Maimuta
Varsta: 21
Numarul mesajelor: 136
Localizare: Tulcea
Data de inscriere: 05/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Mai 05, 2009 5:43 am

Mary Burns a scris:
-Alexandra

origine greceasca..si inseamna protectoare a oamenilor :)))
Aceasta a fost numele original al zeitei grecesti, Hera.

Insa ma mai cheama si irina ce inseamna pace
Sus In jos
BellaEdwardIceHeart
Human
Human

Zodiac: Leu Caine
Numarul mesajelor: 54
Localizare: Bucuresti
Data de inscriere: 07/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 09, 2009 5:33 am

unde e adresa???
Sus In jos
SanjeroZe_PanDa
Immortal
Immortal

Zodiac: Scorpion Varsta: 223
Numarul mesajelor: 1195
Localizare: Intre Rafaello si Zmeura:))
Data de inscriere: 12/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Mai 12, 2009 7:10 am

Adina - originar din ebraica - inseamna finete rafinament
Nume Origine Semnificatie
Adina German Adal= nobil

Originea numelui Adina
ebraica

Semnificatia numelui Adina
gentil

ADINA - (ebraicã) - delicat, subtire.
Adina = originea este din ebraica si se traduce ca “rafinata,distinsa”
ADINA
Noble, Adorned

Ultima editare efectuata de catre SanjeroZe_PanDa in Joi Iun 04, 2009 7:48 pm, editata de 1 ori
Sus In jos
Corinutza
Vampire
Vampire

Zodiac: Leu Sarpe
Varsta: 23
Numarul mesajelor: 987
Localizare: RASNOV - Hollywood de Romania :X :X
Data de inscriere: 10/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Joi Mai 14, 2009 11:44 pm

Corina

Gen: Female
Origine: greaca
Descriere: De la "kore", nume grec ce inseamna "fecioara". Numele Corina, intalnit mai ales in creatia lui Ovidiu si fiind considerat o creatie literara, nu este o formatie artificiala, ci un derivat cu sufix -ina de la Kore, numele unei zeite din mitologia greaca.Kore deriva din cuvantul comun grecesc kore cu sensul de "fata, fecioara", iar Corina inseamna "fetita".Pe cale culta Corina a patruns in limbva romana, unde a aparut si la forma de masculin Corin, mai putin insa raspandita decat feminul arhicunoscut Corina.

Alta explicatie: origine greaca insemnand "fata".Plina de entuziasm si dornica sa invete lucruri noi. Persoana in care poti avea incredere. un spirit deschs
Sus In jos
http://www.michaeljacksonromania.ro
brownie
Gods
Gods

Zodiac: Leu Maimuta
Varsta: 20
Numarul mesajelor: 2724
Localizare: homeless
Data de inscriere: 12/09/2008

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Mai 19, 2009 6:27 am

MONICA [latina] moneo = sfatuitor ,mama.

madooootz
Human
Human

Numarul mesajelor: 47
Localizare: Brasov
Data de inscriere: 01/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 23, 2009 7:04 am

MADALINA Varianta a numelui Magdalena

MAGDALENA Din Magdala (un sat din Galileea)

Dintre toate numele cred ca numele meu are cea mai seaca semnificatie lol!
Sus In jos
Crisu.
Immortal
Immortal

Zodiac: Fecioara Mistret
Varsta: 17
Numarul mesajelor: 1568
Data de inscriere: 31/03/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 23, 2009 7:46 am

Cristina - cica inseamna "urmasul lui Cristos"

pe naiba=))
Sus In jos
BiuX
Vampire
Vampire

Zodiac: Fecioara Caine
Numarul mesajelor: 698
Localizare: Home is where the heart stops. [tg-jiu]
Data de inscriere: 21/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Joi Mai 28, 2009 10:21 pm

Bianca-din italiana si inseamna alb:D
Sus In jos
http://misguided--soul.tumblr.com
sweet.Lilith
Human
Human

Zodiac: Scorpion Pisica
Varsta: 25
Numarul mesajelor: 77
Localizare: bucuresti
Data de inscriere: 05/03/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Joi Mai 28, 2009 10:41 pm

DIANA - de la “diviana”, nume latin pentru “zeita”.Diana (Artemis în mitologia greacă), fiica lui Jupiter și a Latonei, este zeița Romana a vânătorii, pădurilor, lunii, a căsătoriei și a nașterilor. Cel mai notabil templu al ei este cel de la Ephesus – una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, construit în cca 220 ani
o sa va invit si pe voi la templu
Sus In jos
Bubulina.
Immortal
Immortal

Zodiac: Fecioara Maimuta
Numarul mesajelor: 3352
Localizare: secret:-$
Data de inscriere: 21/01/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Mai 29, 2009 5:45 am

NICOLETA/NICOLAE
Cuvant compus, provine din alaturarea verbului grecesc nikao - a invinge - si din substantivul leos - popor. La grecii antici, o varianta a numelui era folosita drept supranume pentru Zeus.

Acest nume este frecvent si apreciat nu doar la romani, ci si la multe popoare, inclusiv la cele crestine. De altfel, numele era popular chiar inainte de aparitia crestinismului. Foarte selectiva in ceea ce priveste anturajul, persoana botezata cu acest nume isi stabileste criterii de alegere foarte greu de inteles pentru altii. In scopul de a se asocia cu oameni care ii sunt pe plac sau care ii pot induce confort psihic, poate include in cercul de cunostinte considerate apropiate persoane cunoscute in treacat, dupa cum este dispus sa renunte la legaturi de rudenie considerate sacre de catre familie si restul anturajului.
(Doamne mi se potriveste la marele fix )
Ma cheama si Roxana dar de el parca s-a zis...
Sus In jos
Anny
Human
Human

Numarul mesajelor: 5
Localizare: undeva...
Data de inscriere: 18/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Mai 29, 2009 8:34 am

Ana - de la "channah", nume evreiesc care inseamna "gratia favorita"
-Prenumele Ana sugereaza o fire rabdatoare, o persoana meticuloasa care prefera sa se concentreze asupra detaliilor, intr-un mod sistematic. De aceea, i se potrivesc stiintele exacte: matematica, mecanica, domeniul computerelor.
Obtine cele mai bune performante atunci cand nu este intrerupta din lucru si facand lucrurile pas cu pas. Rabdarea sa uriasa si tendinta catre perfectiune ii permit sa se ocupe si chiar sa imbunatateasca sisteme complicate.

Maria - de la Miryam, nume ebraic insemnand “copil dorit”. Altii interpreteaza prenumele ca insemnand “rebel” sau “multa amaraciune”
-Alti experti sunt insa de acord ca Maria insemna picatura de mare sau, intr-o varianta latinizata, stea de mare.Persoana botezata cu acest nume se bucura de popularitate inca de la cea mai frageda varsta. Ea va sti sa se faca placuta si sa devina cunoscuta in primul rand datorita adaptabilitatii sale. Are talentul nativ de a-si modela comportamentul in functie de situatie.
Sus In jos
Soul.Huntress
Sorcerer
Sorcerer

Numarul mesajelor: 319
Localizare: Forks,Washinghton,Statele Unite
Data de inscriere: 24/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 30, 2009 1:33 am

Numele meu este Camelia care in latina inseamna enorias,iar al II-lea este Elena vine de la Helena (in greaca) inseamna torta,foc si mai vine si de la Selene care inseamna luna.
Sus In jos
mia_u
Immortal
Immortal

Zodiac: Sagetator Cal
Varsta: 22
Numarul mesajelor: 1199
Localizare: găsește-mă tu!
Data de inscriere: 04/03/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 30, 2009 1:49 am

Irina - pace
Andreea - razboinic

Mie mi se pare interesanta contradictia dintre ele
Sus In jos
http://irina-andreea.blogspot.com
roxxi
Immortal
Immortal

Numarul mesajelor: 2599
Localizare: Undeva prin Timisoara
Data de inscriere: 28/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 30, 2009 1:57 am

Roxana vine din persana si inseamna Zori de zi, star, lumina
Maria provine de la Miryam, nume ebraic insemnand "copil dorit"
Sus In jos
http://never-say-never.forumz.ro/forum.htm
DustInTheWind
Vampire
Vampire

Zodiac: Capricorn Caine
Numarul mesajelor: 677
Localizare: Under the sea.
Data de inscriere: 20/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Mai 30, 2009 1:59 am

Originea numelui Edina

irlandeza
Semnificatia numelui Edina

femininul lui Ed sau Ede, vezi Edana (scanteie sau foc vapaiat)

:haha:
Sus In jos
em
Human
Human

Numarul mesajelor: 38
Localizare: campina
Data de inscriere: 28/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Iun 09, 2009 2:39 am

irina=numele meu in greaca inseamna pace
Sus In jos
BiuX
Vampire
Vampire

Numarul mesajelor: 698
Localizare: Home is where the heart stops. [tg-jiu]
Data de inscriere: 21/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Iun 09, 2009 3:13 am

am gasit o caracterizare mai complexa a numelui meu:
uitati aici:

Bianca
Intrat in limba romana din italiana, numele Bianca, a carei semnificatie se refera la culoarea alb, confera posesoarei sale o fire calda, optimista si foarte increzatoare.

Ea are intotdeauna speranta, oricat de vaga si de nerealista, ca exista o cale de iesire din orice situatie. Are oroare de incertitudine si traieste pe principiul sfarsitul groazei este preferabil groazei fara sfarsit. Cu alte cuvinte, prefera sa afle un adevar, oricat de dureros, decat sa traiasca in indoiala si sa se intrebe la nesfarsit ce este fals si ce nu.
Mai mult decat atat, va da celor din jur senzatia ca totul este foarte usor si ca eforturile pentru atingerea unui scop sunt complet nesemnificative.

chiar se potriveste, e perfect.
Sus In jos
http://misguided--soul.tumblr.com
BlackBunny
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Pesti Mistret
Numarul mesajelor: 237
Localizare: Craiova
Data de inscriere: 16/05/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Iun 12, 2009 12:13 am

Renatte-derivat de la Renata..provine din latina care
inseamna "reborn"(renascut/nascut din nou).
Sus In jos
MissCherryMuffin
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Capricorn Cocos
Numarul mesajelor: 398
Localizare: where the lines overlap.
Data de inscriere: 10/06/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Iun 12, 2009 12:19 am

alexandra.
la greci, o renumita zeita a victoriei.
se spune ca acele persoane numitae alexandra, tind spre perfectiune.

eu una nu cred:))

http://blogthings.com/whatsyournameshiddenmeaningquiz/results/?result=Alexandra
Sus In jos
mikiutza
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Scorpion Sobolan
Varsta: 16
Numarul mesajelor: 376
Data de inscriere: 12/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Dum Iun 14, 2009 12:20 am

MIHAI / MIHAIL / MIHAELA [ebraica] Miyka'el = Cine este ca dumnezeu?
DANIEL / DANIELA [ebraica] El a judecat, Dumnezeu este judecatorul meu
Sus In jos
http://hi5: http://mihaelikfrumushik.hi5.com/ , piczo(e in lucru
*Bella's Lullaby*
Immortal
Immortal

Numarul mesajelor: 1134
Localizare: carticica cu povesti
Data de inscriere: 29/04/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mar Iun 16, 2009 12:38 am

CORINA - de la "kore", nume grec ce inseamna "fecioara".

waw ce mijto e
blingeye
Sus In jos
http://twilightsaga.forumz.ro/
sweet-like-honey
Vampire
Vampire

Zodiac: Rac Cocos
Numarul mesajelor: 646
Localizare: Far far awaaay...
Data de inscriere: 10/02/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Mier Iun 24, 2009 4:41 am

Iulian/Iuliana/Iulia/Iuliu/Julia -> nume cu radacini romane; provine de la expresiile latine ce inseamna "descendentul zeului Jupiter" si "cel care gandeste corect"...ma rog:))
Sus In jos
Julie
Sorcerer
Sorcerer

Zodiac: Rac Maimuta
Numarul mesajelor: 109
Localizare: Sibiu
Data de inscriere: 16/06/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Joi Iun 25, 2009 12:15 am

IULIA / JULIETA - de la expresia latina care inseamna “descendentul zeului Jupiter” :]

Edit : N-am vazut ca ai scris :"> >.> Sorry.
Sus In jos
bianqita
Immortal
Immortal

Zodiac: Taur Cocos
Numarul mesajelor: 2560
Localizare: Here.
Data de inscriere: 10/06/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Vin Iun 26, 2009 2:49 am

Bix^^ a scris:
Bianca
Blanco...alb in italiana:D

la fel
Sus In jos
http://chestiutze-simpatice.blogspot.com
lav
Human
Human

Zodiac: Scorpion Caine
Numarul mesajelor: 5
Localizare: turda
Data de inscriere: 27/06/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Iun 27, 2009 4:18 am

Lavinia->un prenume feminin modern,intrat in onomastica noastra odata cu moda prenumelor latinesti. Lavinia era un nume de veche traditie la romani. Dupa legenda, fica regelui Latinus,Lavinia este sotia lui Enea.
De foarte multa vreme, Lavinia a fost pusa in legatura cu toponimul Lavinium (veche asezare italica,considerata de unii specialisti ca identica cu Laurentium. Cu siguranta ca toponimul este primar iar numele personal doar o creatie pe baza acestuia.
Inca obscur din punct de vedere etimologic Lavinium este probabil un nume preroman.

Raluca->este un hipocoristic (Ralle) ce provine tocmai din numele zeitei Hera+kleos => Herakleios. Kleos = glorie.
Sus In jos
Ama'
Vampire
Vampire

Zodiac: Fecioara Mistret
Varsta: 17
Numarul mesajelor: 515
Localizare: Secta:''Lasati-l pe GD sa respire'':))
Data de inscriere: 16/06/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Sam Iul 11, 2009 7:57 am

MIRUNA
Posibil derivat de la cuvantul slav mir, care inseamna "pace".
ooooooooooo da.....tot eu.... :tapa: .....pace....nu prea ma caracterizeaza:)))
Sus In jos
Selene.Axay
Vampire
Vampire

Zodiac: Balanta Cocos
Numarul mesajelor: 572
Localizare: Mures
Data de inscriere: 13/01/2009

MesajSubiect: Re: Semnificatia numelui tau   Lun Iul 13, 2009 7:48 am

ASMAA

Usage: Arabic

Other Scripts: أسماء (Arabic)
Means "Virtuous" or "prestige" in Arabic. This was the name of a daughter of Abu Bakr, the first caliph of the Muslims.

traducere:
ASMAA

Sex:Feminin

Usage: : Arabă

Alte scenarii: أسماء (Arabă)
Înseamnă "Virtuos" sau "prestigiul" în arabă. . Aceasta a fost numele unei fiica lui Abu Bakr, primul calif al musulmanilor
Sus In jos

Semnificatia numelui tau

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 2 din 4Mergi la pagina : Inapoi  1, 2, 3, 4  Urmatorul

Subiecte similare

-
» Semnificatia numelor japoneze
» Dictionar onomastic... ( De la ce provine numele vostru)
» Numele tau in Japoneza
» Schimbarea Numelui
» Semnificatia portului popular

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Twilight Fans Romania :: Forum :: Cafenea-